Скандал у Києві: інженеру технагляду загрожує тюрма за неякісний ремонт на 2,7 млн грн

Київська прокуратура повідомила про підозру інженеру: збитки місту склали 2,7 мільйона гривень

Інженеру з технічного нагляду, яка контролювала капітальний ремонт навчально-матеріальної бази "Муніципальна охорона" у Києві, повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до значних збитків у розмірі 2,7 млн гривень. Про це повідомили у Дарницькій окружній прокуратурі міста Києва. 

Як стало відомо, у 2022 році комунальна організація "Муніципальна охорона", що підпорядковується Київській міській державній адміністрації, уклала договір з підрядною організацією на виконання робіт з капітального ремонту навчально-матеріальної бази. Паралельно з цим був підписаний договір з інженером, яка мала здійснювати технічний нагляд за будівельними роботами, контролювати якість та повноту виконаних робіт, а також інформувати замовника про виявлені недоліки.

Проте, як встановило слідство, інженер підписала акти приймання будівельних робіт, попри те, що підрядник використовував дешевші матеріали, не передбачені договором та тендерною документацією. До актів також були внесені роботи, які не були виконані взагалі або виконані не в повному обсязі. Це призвело до того, що бюджетні кошти у розмірі 2,7 мільйона гривень були перераховані на рахунки підрядної фірми за невиконані або неякісно виконані роботи.

Експертні висновки підтвердили, що такі дії інженера спричинили значні фінансові збитки для столичної громади. Наразі їй повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Санкція статті, за якою розслідується справа, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

“За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду, яка контролювала відповідність та повноту виконання робіт з капітального ремонту навчально-матеріальної бази з підготовки сил муніципальної безпеки та територіальної оборони за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)”, - йдеться в повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися