У Києві злетять ціни на опалення: доведеться платити на кілька тисяч більше

У столиці восени різко подорожчають тарифи на комунальні послуги, зокрема - на опалення. Жителям 1-3-кімнатних квартир доведеться платити за тепло на 2-4 тисячі гривень більше. Про це на прес-конференції повідомив глава Союзу споживачів комунальних послуг Києва Олег Попенко.

Повідомляється, що вже на сьогоднішній день столична влада оголосили про підвищення тарифів на опалення, а це значить, що близько 80% жителів Києва отримають нові платіжки найближчим часом, які будуть більше на 40%.

Попенко заявив, що в містах, де оголосили про підвищення тарифів на тепло доведеться платити більше на 50-55 гривень за один квадратний метр опалювальної площі. Він зазначив, що якщо взяти для розрахунку середню площу однокімнатної квартири в 40 квадратних метрів, то платити за опалення доведеться як мінімум 2 тисячі гривень.

За двокімнатну квартиру площею понад 60 квадратних метрів доведеться віддати вже 3150 гривень, а за трикімнатну, площею 80 квадратних метрів - 4 тисячі гривень.

Нагадаємо, що в Києві цієї осені на 30-40% зростуть тарифи на гарячу воду і опалення під час нового опалювального сезону. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв. За його словами, зростання комунальних тарифів пов'язаний з тим, що уряд України скасував обов'язки закупівлі газу для теплопостачальних підприємств, які покладалися на НАК "Нафтогаз". Тепер комунальні підприємства повинні купувати газ за ринковими цінами.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.

Читайте также