У Києві на мосту Патона стартувала акція "живий ланцюг Соборності"

Сьогодні Україна відзначає День Соборності

У Києві на мосту Патона проходить щорічна акція "живий ланцюг Соборності" з нагоди 101-ї річниці підписання акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в соборну Україну 22 січня 1919 року. Про це повідомляє  телеканал "Прямий".

Повідомляється, що сотні людей пройшли колонами на зустріч з двох сторін Дніпра, символічно з'єднавши правий та лівий береги Києва за допомогою величезних прапорів синього і жовтого кольору. Також усім охочим волонтери розфарбували обличчя в кольори державного прапора. Багато людей загорнулись у синьо-жовті прапори.

Нагадаємо, що "живий ланцюг Соборності" — щорічна акція, яка відбувається з 2008 року. Вона присвячена Дню Соборності України. Цьогоріч відзначають 101-шу річницю підписання Акту злуки — документу про об'єднання УНР та ЗУНР.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", на Арсенальній площі пройде реконструкція бою проти більшовиків. У суботу, 25 січня  з нагоди Дня вшанування Героїв Крут відбудеться масштабна історична реконструкція бою військ УНР проти "більшовиків". День вшанування Героїв Крут відзначається 29 січня і є одним з ключових пам’ятних днів української історії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися