У Києві знесли десятки кіосків і незаконних споруд (ФОТО)

Деякі власники не хотіли самостійно прибрати об’єкти

У Києві за тиждень знесли десятки кіосків і незаконних споруд, з них сім — у Дніпровському районі столиці. Про це повідомляє Дніпровська районна у Києві державна адміністрація, передають "Коментарі".

За даними комунального підприємства "Київблагоустрій", деякі власники тимчасових споруд самостійно демонтували свої об’єкти. Лише за тиждень у Києві комунальники прибрали 73 незаконні кіоски, споруди та локації сезонної торгівлі. Серед них сім об'єктів демонтували у Дніпровському районі столиці.

Проте лідерами з демонтажу незаконних споруд є інші райони Києва, повідомили у Департаменті міського благоустрою Київської міської державної адміністрації. Так, за тиждень в Оболонському районі комунальники демонтували 14 незаконних об’єктів, у Шевченківському — 13 та у Дарницькому — 12.

У Департаменті міського благоустрою Київської міської державної адміністрації нагадали, що перед демонтажем власника тимчасової споруди обов’язково попереджають приписом. Тож він має надати дозвільні документи на розміщення споруди або демонтувати її самостійно. Якщо приписи інспекторів з благоустрою ігнорують, Департамент міського благоустрою Києва доручає КП "Київблагоустрій" провести демонтаж.

Нагадаємо, результати опитування показали, що понад дві третини киян підтримують рішення міської влади прибрати торгові кіоски (МАФи) з підземних переходів столиці. Згідно з опублікованими даними, 73% жителів столиці позитивно оцінюють ініціативу КМДА прибрати МАФи з підземних переходів Києва і лише 9% опитаних поставилися до цього рішення негативно, а 14% - нейтрально. 81% киян підтримує заборону на продаж тютюнових виробів у МАФах поруч зі школами й дитячими садами (13% - проти). 69% виступає за заборону продажу алкоголю в кіосках (19% - проти). 

Читайте также