Хрещатик в Києві закриють на масштабний ремонт

У планах проектувальників зробити Хрещатик зручним для велосипедистів, людей з обмеженими можливостями, мам з колясками, пішоходів

Вулицю Хрещатик, яка розташована на території Печерського і Шевченківського районів, очікує капітальний ремонт. Головну вулицю Києва збираються сильно модернізувати і для цього готують масштабний проект. "Київавтодор" збирається почати ремонт вже з 2020 року.  Про це зазначається у тендері на сайті Prozzoro.

Як повідомляє комунальна корпорація "Київавтодор", розробникам заплатять 18 мільйонів гривень з міського бюджету, що менше озвученої раніше цифри в 20 мільйонів гривень.

У планах проектувальників зробити Хрещатик зручним для велосипедистів, людей з обмеженими можливостями, мам з колясками, пішоходів.  Збираються побудувати велодоріжку.  Крім цього, замінити елементи мощення на тротуарах новою плиткою або природним каменем і поміняти асфальтне покриття на проїзній частині.

Також планується оновлення нумерації на фасадах будинків з підсвічуванням, буде вдосконалена система вуличного освітлення. Для людей з проблемами зору з'явиться тактильна плитка направляє та стримуючого дії. Працівники "Київавтодору" також анонсують заміну всіх урн на Хрещатику і поява боллардов - стовпчиків для блокування наїзду транспорту - на всіх зупинках транспорту.

На час проведення ремонту дорожники не збираються повністю перекривати вулицю.  Частково рух обмежуватимуть днем ​​і повністю ночами.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Києві трансплантолог, якого затримали на хабарі у 22 тис. доларів відбувся лише штрафом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися