Святошинська РДА Києва не зацікавлена у створенні громадської ради району, - активісти

На думку антикорупціонера Дмитра Головача, у Святошинській РДА без всяких на те причин не допустили представників 32 організацій для участі у зборах по формуванню нового складу громадської ради

Дії Святошинської РДА можуть бути спрямовані на фальсифікацію створення громадської ради району. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Дмитро Головач, член комітету протидії корупції громадської ради при Святошинській РДА.

За його інформацією, до участі в зборах по формуванню нового складу громадської ради, що має відбутися 27 лютого, не були допущені 32 організацій. Причому на думку активіста, причин для цього немає.

"Деяким Громадським Організаціям навіть не аргументували конкретну причину відмови, а обмежилися розмитим формулюванням з посиланням на загальні пункти постанови КМУ. Іншим ІГС навіть не повідомили про необхідність виправлення конкретних невідповідностей і вони дізналися про відмову тільки на сайті РДА", - пише Дмитро Головач.

Активіст інформує і про інші порушення в роботі ініціативної групи. Наприклад, група була створена без попереднього публічного оголошення. Крім того, з 4 представників громадськості в складі, двоє є працівниками бюджетної сфери району, залежними від своїх районних керівників.



Також, вже після закінчення термінів подачі документів, в список громадських організацій були внесені ще 3 об'єднання. Відповідне відео розмістив на своїй сторінці в Фейсбук громадський активіст Тарас Рибаченко.

Дмитро Головач стверджує, що в.о. голови району Андрій Трамбовецький не реагує на заяви активістів щодо виявлених порушень.

"Склалося враження що він не бажає бачити об’єктивність інформації стосовно того що в РДА створюється така провокаційна з боку його підлеглих ситуація, та не вважає за доцільне вжити заходів для запобігання впливу прихованого адміністративного", - пише активіст.

Збори з формування нового складу громадської ради при Святошинській районній в м.Києві державній адміністрації мають відбутися у четвер, 27 лютого 2020 року.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися