У Києві розповіли про будівництво метро на Троєщину

В українській столиці тривають роботи з будівництва нової лінії метрополітену на Троєщину, а з міського бюджету вже виділено необхідні кошти. Про це повідомили в КП "Київський метрополітен", передає видання "Depo".

У профільному комунальному підприємстві заявили, що згідно з рішенням Київської міської ради від 24 грудня 2020 року, на будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від Кільцевої дороги до Троєщини з двома електропотягами у 2021 році передбачено фінансування в розмірі 30 мільйонів гривень.

Відповідно до цього на 2021 рік заплановано виконання проєктних робіт, сьогодні у метрополітені обробляють інформацію для проведення закупівлі проєктних робіт.

Нагадаємо, що в Києві планують зведення 18 нових станцій метрополітену, які з'єднають Троєщину і центральний залізничний вокзал. Заступник глави КМДА Микола Поворозник заявив, що після відкриття автомобільного руху на Подільсько-Воскресенському мосту в кінці 2021 року розпочнеться активна фаза робіт з будівництва нової гілки метро на Троєщину. Чиновник заявив, що частина коштів на будівництво є у бюджеті, а іншу частину можуть надати європейські банки у вигляді кредитів.

Також він зазначив, що будівництва даної гілки метро чекають не тільки жителі Троєщини, а й люди, які проживають в Солом'янському районі, в якому є тільки станція метро "Вокзальна". Поворозник сказав, що можна поєднати станцію "Вокзальна" з "Лук'янівською", а "Лук'янівську" - зі станцією "Тараса Шевченка", то це дозволить зробити ще одну можливість пересадки. Чиновник підкреслив, що на будівництво нових 18 станцій метро потрібно 2,3 мільярда доларів, а побудувати їх можна за п'ять років активного зведення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

18 серпня 2021, 08:19

Как же надоело, снимать с ушей эту лапшу.

Den

18 серпня 2021, 08:05

Главное чтобы это все делалось ради города а не получения кредитов иностранных банков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися