У Києві побудують другий вестибюль станції метро "Вокзальна": подробиці

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" розповіли про процес майбутньої реставрації станції метро "Вокзальна" і будівництві нового вестибюля. Про це комунальники повідомили у відповідь на запит видання "Depo".

Відомо, що в метрополітені заявили, що профільне підприємство виступає замовником реставрації об'єкта, сьогодні транспортники узгоджують відповідні завдання на проєктування, в якому визначать вимоги до планувальних, архітектурних, інженерних і технологічних рішень об'єкта будівництва, його основних параметрів, вартості та організації робіт.

Після узгодження всіх необхідних нюансів буде розроблена проєктна документація на реставрацію станції "Вокзальна" і проведена її експертиза, після чого почнуться підготовчі та будівельні роботи. Скільки часу це займе в метро не уточнили.

Нагадаємо, що в Києві планують зведення 18 нових станцій метрополітену, які з'єднають Троєщину і центральний залізничний вокзал. Заступник глави КМДА Микола Поворозник заявив, що після відкриття автомобільного руху на Подільсько-Воскресенському мосту вкінці 2021 року розпочнеться активна фаза робіт із будівництва нової гілки метро на Троєщину. Чиновник заявив, що частина коштів на будівництво є в бюджеті, а іншу частину можуть надати європейські банки у вигляді кредитів.

Також він зазначив, що будівництва даної гілки метро чекають не тільки жителі Троєщини, а й люди, які проживають в Солом'янському районі, в якому є тільки станція метро "Вокзальна". Поворозник сказав, що можна поєднати станцію "Вокзальна" з "Лук'янівською", а "Лук'янівську" - зі станцією "Тараса Шевченка". Це дозволить зробити ще одну можливість пересадки. Чиновник підкреслив, що на будівництво нових 18 станцій метро потрібно 2,3 мільярда доларів, а побудувати їх можна за п'ять років активного зведення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.

Читайте также