У Кличка заявляють, що 40% води в Києві проходить очистку за технологіями ЄС, а незабаром все отримають таку воду

У найближчі 2 роки планується модернізувати Деснянську водопровідну станцію в Києві, в результаті чого все населення столиці буде отримувати питну воду, знезаражену за сучасними європейськими технологіями. Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на ПрАТ "АК" Київводоканал ".


На сьогодні вже 40% водопровідної води в столиці очищається за допомогою безхлорних технологій. Це стало можливим завдяки модернізації Дніпровської водопровідної станції в 2018-2020 роках і будівництва заводу з виробництва діоксиду хлору. Також були модернізовані 14 артезіанських насосних станцій, де замість застарілих хлораторних установок тепер використовуються електролізних, а реагент для очищення води - гіпохлорит натрію - проводиться прямо на місці.


Цех з виробництва діоксину хлору побудований біля Дніпровської водопровідної станції, яка забезпечує 30% водопостачання міста. Діоксид хлору - потужний дезінфектант, який зберігає бактерицидну дію води під час транспортування водопровідними мережами і забезпечує більш тривалий період післядії, ніж хлор або гіпохлорит. У воді, обеззараженной діоксидом хлору, відсутні присмаки і запах хлору. Нове обладнання водоочистки гарантує точність дозування, оптимальне використання електроенергії і реагентів, висока якість і поліпшені смакові властивості води, а також безпеку для персоналу станції.


Крім того, щоб знезаражена за новою технологією вода до подачі в мережу зберігалася в належних умовах, не втрачаючи своєї якості, "Київводоканал" реконструював резервуар чистої води ємністю 5 тис. Куб. м на Дніпровській водопровідній станції. Для реконструкції використовувалися сучасні німецькі матеріали, які гарантують герметичність і захист від впливу реагентів. Таким чином, резервуар може ефективно експлуатуватися ще мінімум 50 років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киянин

26 серпня 2021, 09:18

Дякую, нарешті вімкнули. Надоїло жити у кам'яному віці.

Киянин

25 серпня 2021, 19:01

Вельмишановний пане мер Віталій! Скажіть бкдь-ласка: коли на проспекті Георгія Гонгадзе у м. Києві - буде відновлене водопостачання гарячої води? Через скільки тижнів чи місяців?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися