У центрі столиці пройшли акції протесту

У протестах брали участь шахтарі і студенти

Урядовий квартал Києва прийняв одразу дві акції протесту. У них беруть участь шахтарі і студенти. Так, акція протесту заявлена безстроковою. Про це повідомив народний депутат Михайло Волинець на своїй сторінці в Facebook.

"Біля Офісу президента розпочалася безстрокова акція протесту шахтарів "Мирноградуголь", "Добропіллявугілля", "Селидіввугілля", представників шахт Львівсько-Волинського басейну", - уточнив нардеп.

Шахтарі вимагають від уряду відставки голови енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса. Мітингувальники наполягають на залученні Геруса до кримінальної відповідальності. Крім того, страйкарі вимагають погасити мільярдний борг по зарплаті та розрахуватися за отриманий вугілля такі підприємства, як Центренерго, Держугольпостач, ДП Калуська ТЕЦ-Нова.

Біля Офісу президента проходила інша акція, в якій брали участь студенти.

Їх вимоги стосувалися призначення Сергія Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти і науки України. На мітингу, в якому брало участь кілька сотень людей, було прийнято звернення до президента Зеленського з вимогою відставки Шкарлета. Активісти розгорнули плакати"StopШкарлет", "Шкарлета до чорта. Чорта у відставку", "Чемодан, Шкарлет, Росія".

Пізніше учасники запалили фаєри. Для припинення можливих заворушень поліція стягнула в район проведення мітингу додаткові сили. Втім, обидві акції пройшли без сутичок з правоохоронцями.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше Андрій Герус повідомив, що більшість мітингувальників шахтарів - працівники "Добропіллявугілля".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися