На Київщині дозволили ловити раків

Заборона на лов раків була введена в грудні минулого року

У Київській області дозволили ловити раків. Вийти на видобуток річкового делікатесу можна з 1 липня. Про це повідомляє Київський рибоохоронний патруль.

Заборона на вилов раків на Київщині був введений з 10 грудня минулого року. Тепер же заборону знято і раколови можуть приступити до своєї роботи. Правда, існують обмеження — одній людині дозволено зловити тільки 30 раків в день. Також, в рибоохороні розповіли про правила лову — раколовки не повинна бути більше 70 см в діаметрі і займатися промислом можна тільки в денний час доби. Ловити раків з підсвічуванням теж заборонено.

Нагадаємо, що за порушення правил рибальства передбачена як адміністративна (у вигляді штрафу) так і кримінальна відповідальність. Покарання починаються зі 170 грн, за грубе порушення доведеться викласти до 680 грн. Незаконні знаряддя лову конфіскують разом з уловом. Кожен незаконно виловлений рак обійдеться в 25,5 грн. А за продаж без підтвердження законності доведеться заплатити від 510 до 1700 грн.


Як повідомляв портал "Коментарі", прикормка відіграє важливу роль на риболовлі. Кожен рибалка, готуючись вирушити на риболовлю, повинен приділяти цьому питанню окрему увагу. Зазвичай для прикомки використовуються черв'яки, тісто і інші нехитрі речі. Але ми запропонуємо щось оригінальне.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися