Коли відкриють станцію швидкісного трамвая «Індустріальна»

Станцію лінії швидкісного трамвая "Індустріальна" в Києві, яка розташована між станціями "Національний авіаційний університет" і "Польова", планують відкрити до кінця поточного року. Про це стало відомо виданню "V gorode".

Відомо, що зараз трамваї проїжджають станцію транзитом, оскільки вона закрита для посадки й висадки пасажирів через проведення капітального ремонту. За договором, якщо нічого не зміниться, станцію "Індустріальну" відкриють в кінці поточного року, але трамваї там знову зупинятимуться з січня 2022 року. Може бути й так, що її відкриють раніше, але комунальники поки не дають ніяких гарантій.

Відзначимо, що станція відкрита 1 січня 1977 року. Вона розташована на шляхопроводі, відомому як "Індустріальний міст". Назву отримала від назви вулиці, яка там проходила: Індустріальна (з 2005 року - вулиці Гетьмана).

Нагадаємо, що в Міністерстві фінансів України розповіли про те, коли почнуть будувати нову лінію швидкісного трамвая від вулиці Старовокзальній до станції метро "Палац спорту". Заступник міністра фінансів Олександр Кава сподівається, що до кінця 2021 роки міська влада матиме на руках проектну документацію і договір зі Світовим банком про фінансування нової лінії трамвая.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що українська столиця закупить нові трамваї, які випускає Дніпровський Південний машинобудівний завод. Вони почнуть курсувати в Києві вже незабаром. У салонах трамваїв буде працювати система клімат-контролю, USB-роз'єми та камери відеоспостереження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися