Куди в Києві можна здати старе взуття на переробку

Жителі столиці можуть здати старе взуття на перероблення. З нього зроблять пару кросівок, яку пізніше розіграють серед підписників рейсайклінг-проекту Palingenesy. Про це повідомляється на сторінці ініціативи в Instagram.

"Взуття важко утилізувати в стандартному процесі перероблення, оскільки вони виготовлені з багатьох матеріалів: шкіри, гуми, текстилю і металу, тому його відправляють на смітник, де всі компоненти однієї пари розкладаються понад 100 років", - йдеться в повідомленні.

В організації зазначили, що в Києві в концепт-сторі українського бренду Riot Division (по вулиці Рейтарській, 9) можна здати своє старе взуття, потім його розберуть на деталі й створять з них нову пару кросівок.

До слова, автори ініціативи вже представили концепт чотирьох пар перероблених кросівок. За даними видання The Village, це взуття розіграють серед підписників Palingenesy. Нове взуття створили зі старих кросівок Nike та Adidas.

Нагадаємо, що на вулицях Києва розставлені бокси, в які кожен бажаючий може віднести непотрібний одяг і взуття. Відомо, що "Кошики добра" відкриті цілодобово, тому принести речі можна в будь-який час. Одяг та взуття будуть передані в дитячий будинок або будинку для літніх людей, тому організатори просять, щоб вони були чисті й неушкоджені.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Київській області викрили групу виробників контрафактного люксового взуття та аксесуарів. За даними правоохоронців, підпільний цех організували п'ять осіб. На виробництві відшивали речі відомих світових брендів. Серед підробок фігурують такі торгові марки як Stefano Ricci, Zilli й інші.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися