Екс-нардеп Максим Микитась залишиться під вартою

ВАКС відхилив клопотання Микитася про зміну запобіжного заходу

Керівник будівельної компанії "Укрбуд" Максим Микитась на волю не вийде. Таке рішення прийняв Вищий антикорупційний суд після розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу. Екс-депутата залишили під вартою.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"Адвокат підозрюваного клопотав змінити запобіжний захід з утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн грн на цілодобовий домашній арешт. Але суддя, послухавши доводи сторін, погодився з думкою прокурора САП і відмовив у задоволенні клопотання адвоката, залишивши запобіжний захід без змін", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що екс-главу "Укрбуду" підозрюють у незаконному заволодінні квартирами Національної гвардії. Зокрема, за версією слідства, він підписав ряд договорів між підконтрольними йому будівельними компаніями і колишнім командувачем Нацгвардії. Згідно з документами, квартири в центрі Києва, передбачені для НГУ, обміняли на нерухомість на околиці столиці. Це завдало збитків державі більш як на 81 мільйон гривень.

4 жовтня 2019 року суд відпустив Микитася під заставу, зобов'язавши його носити електронний браслет. Але вже в січні 2020 року він спробував покинути межі України, але його затримали і зняли з рейсу.

Як повідомляв портал "Коментарі", у справі про заволодіння майном Нацгвардії на суму 81,64 млн грн повідомлено про підозру у вчиненні нових злочинів колишньому командувачу Національної гвардії України, екс-народному депутатові - колишньому бенефіціарному власнику ТОВ "Укрбуд Девелопмент", а також службовим особам компанії-забудовника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися