На Київщині заборонять ловити раків

Заборона на вилов раків буде діяти до осені

Рибалка дуже популярна серед чоловіків, але іноді хочеться трохи урізноманітнити цей процес. А ось дозвіл на ловлю раків тривало недовго. З 15 липня в Київській області почне діяти заборона на вилов раків рибогосподарських водних об'єктах у зоні діяльності Київської рибоохоронного патруля. Як заплановано, він триватиме до 1 вересня.

Про це повідомили у прес-службі Державного агентства рибного господарства в Києві та Київській області.

“Заборона встановлена в цілях збереження і охорони популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш уразливі", – пояснили в агентстві.

За вилов раків під час заборони порушника може очікувати адміністративна відповідальність і кримінальна відповідальність. Так, по ч. 3 ст. 85 Куап порушники можуть отримати штраф до 170 грн, а згідно з ч. 4 ст. 85 Куап штраф становитиме від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних биресурсов. Залежно від ступеня завданої шкоди, передбачена кримінальна відповідальність за ст 249 КК україни (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом). Дана стаття передбачає накладення штрафу в розмірі до 3,4 тис. гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Крім штрафів, за кожного незаконно виловленого рака доведеться заплатити додатково 25,5 грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Київській області дозволили ловити раків. Вийти на видобуток річкового делікатесу можна з 1 липня.  Заборона на вилов раків на Київщині була введена з 10 грудня минулого року. Тепер же заборону знято і раколови можуть приступити до своєї роботи. Правда, існують обмеження — одній людині дозволено зловити тільки 30 раків в день.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися