Зеленський проти п'яних водіїв: реакція президента на резонансне ДТП

Смертельне ДТП під Києвом викликало різку реакцію з боку влади

Посилювати відповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані планували давно. В скарбничку аргументів "за" спрацювало резонансне ДТП, про яке писали "Київ.Коментарі". Смерть сім'ї, причиною якої став водій в стані алкогольного сп'яніння знайшов відгук і в вищих ешелонах влади. Так, президент України Володимир Зеленський назвав ДТП на Столичному шосе, в результаті якого загинули чотири людини, прикладом недбалості та безвідповідальності деяких водіїв. Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це заявив Зеленський на традиційному селекторній нараді під його головуванням. "ДТП на Столичному шосе під Києвом - останній страшний приклад недбалості та безвідповідальності деяких водіїв. Загинули двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це - не перша аварія, зроблена цим водієм", - підкреслив президент. Зеленський заявив про надзвичайну важливість прийняття закону про посилення відповідальності за вчинення смертельного ДТП в нетверезому вигляді.

"Законодавча відповідальність за такі випадки - це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини і кожного українця", - сказав Зеленський. У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що на розгляді в парламенті знаходиться законопроект № 2695 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху", який посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП в стані алкогольного сп'яніння.

Як відбуває покарання винуватиця ДТП у Харкові Зайцева, портал "Коментарі" вже писав. Дівчина на фото безтурботно відпочиває і отримує сонячні ванни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися