Кличко і Комарницький завдяки підозрілим фірмам могли заробити мільйони на будівництві Подільського мосту, - ЗМІ

Компанія «Еко-Буд-Трейд», яку пов'язують з Денисом Комарницьким, може бути замішана в злочинних схемах привласнення бюджетних коштів

Аудиторська служба України провела звірку розрахунків генпідрядника з будівництва Подільського мосту, і виявила невідповідність на більш ніж 6 млн гривень. Про це повідомляє Dubinsky.pro, вказуючи на можливу причетність до розкрадання Дениса Комарницького, якого ЗМІ називають "смотрящим" і мера столиці Віталія Кличка.

“Раніше ЗМІ писали про схему привласнення бюджетних коштів ТОВ "Еко-Буд-Трейд", підконтрольного наглядача за Києвом Денису Комарницькому. Звичайно, за участю мера Києва Віталія Кличка, який провертав схеми при ремонті Окружної дороги. Це не єдиний факт зловживань. До Dubinsky.pro потрапила довідка Аудиторської служби про зустрічної звірки з метою документального та фактичного підтвердження виду, обсягу, якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ТОВ "Еко-Буд-Трейд" та КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд р. Києва" в період з 1 січня 2017 по грудень 2018 року", - йдеться в матеріалі.

Там зазначено, що зустрічну звірку провели під час ревізії фінансово-господарської діяльності КП "ДСДТС". Згідно з довідкою, розрахунки між підприємствами проводились згідно трьома договорами. Також було встановлено, що "Еко-Буд-Трейд" особисто робіт не виконував, а залучав для цього субпідрядні організації:

ПРАТ "Завод "Кузня на Рибальському";

ТОВ "Стар Груп ЛТД";

ТОВ "Будівельна компанія "Адамант;

ТОВ "Спецподземинжбуд";

ТОВ "Гранд Тесла".

“Суцільно підозрілі компанії. Такі ж, як "Еко-Буд-Трейд" з Денисом Комарницьким. Залучалися для ряду робіт, і встигли прославитися пачкою кримінальних справ після цього. Так, "Стар Груп ЛТД", є фігурантом кримінального виробництва. У 2017 році під час ремонту мосту в місті Миргород, незаконно заволоділа бюджетними коштами шляхом внесення свідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт. Щодо "Спецподземинжбуда" відкрито кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків, шляхом неправомірного зображення в податковому обліку операцій. "Адамант" є фігурантом кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"", - повідомляє Dubinsky.pro.

Згідно з їхніми даними, за результатами вибіркової перевірки було встановлено, що "Еко-Буд-Трейд" лише на укладанні асфальтобетонної суміші шляхом завищення обсягів робіт нібито привласнила 6,65 млн гривень бюджетних коштів.

“При таких вступних навіть не варто сподіватися на якісне будівництво без завищень і розкрадань. Є всі підстави вважати, що в ході будівництва мостового переходу буде ще один багатомільярдний приклад корупційних схем", - йдеться в статті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися