Транспортну розв'язку на Дарницькій площі озеленять більш ніж за 5 мільйонів гривень

Полив на Дарницькій площі проводять за допомогою особливої системи під землею

На Дарницькій площі йде озеленення транспортної розв'язки. Як повідомляє КП УЗН Дніпровського району, вже йде підготовка до другого етапу, в ході якого планують висадити велику кількість злакових трав, вічнозелених чагарників і кущів.

На розв'язці продовжили роботи першого етапу озеленення та влаштували прикореневий полив, який є запорукою правильного росту та розвитку зелених насаджень. Завдяки автоматиці, полив проводиться сам по собі за допомогою шлангів і зволожувачів в нічний час доби. Особливість такої системи в тому, що коріння дерева йдуть в глибину, а не в ширину, що важливо для міських об'єктів так, як коріння не вийдуть на поверхню.

За словами зеленостроївців, така система не заважатиме виконувати різні роботи на цій території та не змінить структуру поверхні землі. Більш того, обладнання знаходиться під землею, що є хорошим захистом від вандалізму.

За даними сайту публічної закупівлі Prozorro, комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Дніпровського району опублікувало декларації про покупку 649 саджанців дерев ціною в 3,2 млн грн, 4870 саджанців кущів за 1,5 млн грн, 2580 злакових трав за 211 тисяч гривень і 70300 цибулин квітів за 613 тисяч грн.

Нагадаємо, в центрі Києва створять парк мрії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися