У центрі Києва побудують мечеть

Зараз йде обговорення дизайну мечеті, яку планують побудувати в центрі столиці

У Києві планують побудувати мечеть, зараз триває обговорення дизайну. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" про це заявив посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

"Україна - це будинок для значної кількості мусульман, включаючи, звичайно, кримських татар. Особливо після 2014 року ми бачимо, що багато кримських татар повинні були переїхати, і в Києві живе значна спільнота. До нас звернулися з проханням про співпрацю і допомогу Україні та її мусульманській спільноті побудувати мечеть в Києві. Питання землі більшою мірою вирішене. Обговорення дизайну зараз триває", - пояснив Гольдере.

Також посол додав, що після того, як обговорення дизайну закінчиться, буде можливість запустити офіційні процедури затвердження.

"У Києва дуже гарний пейзаж, це дуже гарне місто, і я абсолютно переконаний, що цей проєкт принесе особливе, унікальне доповнення красі Києва, його багатим обрисів і вигляду", - підкреслив Гюльдере.

За його словами, мечеть планують побудувати в центрі Києва, точне місце розташування повідомлять в найближчі місяці. На думку посла, зараз потрібно сфокусуватися на дизайні, а вже після офіційної процедури затвердження стане зрозуміло, де вона буде знаходитися.

Раніше "Коментарі" розповіли про відкриття дитячих оздоровчих санаторіїв у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися