Київ переплатив 30% за фіктивний тендер

Народний депутат Олександр Дубинський ініціював кримінальне розслідування щодо держзакупівлі

Народний депутат Олександр Дубинський ініціював кримінальне розслідування щодо держзакупівлі, яка стосувалася підбору персоналу для наглядової ради комунального підприємства "Київтеплоенерго". Про це повідомляє медіаресурс нардепа.

Дубинський з'ясував, що результати тендеру були спотворені та могли мати корупційне підґрунтя. Обсяг закупівлі - до 3 млн грн. У ньому брало участь три компанії: ТОВ "Бойден Україна" запропонувало 1,91 млн грн; ТОВ "ХГР Україна"  - 2,84 млн грн; ТОВ "Анкор Персонал Україна" - 2,92 млн грн.

Спочатку переможцем стала ТОВ "Бойден Україна" бо дана компанія запропонувала найвигіднішу пропозицію в 1,91 млн грн. З незрозумілої причини рішення було скасовано: заявили, що компанія не врахувала важливих зауважень до документації, яких саме не уточнили.

Через це місто скористалося послугами ТОВ "ХГР Україна" і переплатило 30%. Замість 1,91 мільйона гривень заплатили 2,84 мільйона. І це при тому, що у даної компанії немає скільки-небудь значного досвіду у великих держзакупівлях.

Депутат Дубинський з'ясував, що ТОВ "ХГР Україна" має ту ж юридичну адресу, що і співвласник іншого учасника тендеру — ТОВ "Анкор Персонал Україна": м.Київ, вул. Льва Толстого, 3-А. тобто ТОВ "Анкор Персонал Україна" могло бути технічним учасникам, а результати тендеру — підтасовуванням.

Раніше "Коментарі" розповіли, на чому заробляє Вадим Столар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися