У Києві люди протестували проти мереж 5G

Технологію 5G офіційно визнали безпечною

У вівторок, 4 серпня, в центрі Києва громадяни мітингували проти впровадження в Україні 5G інтернету. Про це повідомили в паблік "PavlovskyNews".

Протестанти провели акцію під стінами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку. Люди вимагали не впроваджувати в Україні 5G, щоб зупинити збільшення електромагнітного випромінювання на українців.

Представниця комісії вийшла до активістів, але сказала, що через карантин з ними зараз ніхто спілкуватися не буде.

Також організатори мітингу обурені офіційною відповіддю комісії після звернення до Офісу президента. За словами активістів, НКРЗІ не надала висновків, що електромагнітне випромінювання 5G безпечно для людей, тварин і майна.

Нагадаємо, Радіохвилі, які використовуються в мобільному зв'язку, в тому числі стандарту 5G, не іонізувальні. Їх енергія навіть менше, ніж у видимого світла. Вони фізично не здатні пошкодити ДНК клітин.

Міжнародна комісія із захисту від нейонізівного випромінювання (ICNIRP) встановила допустимі межі потужності сигналів в діапазоні від 3 кГц до 300 ГГц. Якщо мобільна мережа стандарту 5G слід цим нормам (а мережі зобов'язані їх дотримуватися), вона абсолютно безпечна.

Раніше "Коментарі" розповіли про мітинг залізничників проти керівництва "Укрзалізниці".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися