У Києві запустять "Інватаксі" для дітей, які не можуть самостійно пересуватися

З кожним роком в Києві зростає потреба в перевезенні людей з інвалідністю

У вересні 2020 року в Києві можуть запустити "Соціальне таксі" або "Інватаксі для дітей з інвалідністю" Про це повідомили в КМДА.

Як повідомляє заступниця голови КМДА Марина Хонда, спочатку це буде пілотний проєкт, який буде розрахований на 170 дітей з інвалідністю, які потребують постійної реабілітації поза домом. Якщо проєкт покаже себе ефективно, то "Інватаксі" буде доступно для всіх інвалідів, які не можуть пересуватися самостійно.

"Ми розуміємо, що транспортувати дітей з інвалідністю у звичайному громадському транспорті не найлегше заняття. Для таких завдань у нас вже працює соціальний транспорт, який обладнаний для перевезень людей на кріслах колісних та супроводжуючих осіб. Але Київ поки що покривається не повністю, адже близько 8 тис. осіб з інвалідністю потребують спеціалізованого транспортного перевезення. "Інватаксі" збільшить кількість транспортних засобів та дозволить здійснювати більше перевезень і повністю покрити потребу", – зазначила Марина Хонда. 

Заступниця також зазначила, що з кожним роком потреба в перевезенні людей з інвалідністю тільки зростає. Так, у 2018 році було скоєно 19364 перевозоки для 764 осіб, у 2019 - 20 152 перевезення для 801. За перший квартал 2020 року було здійснено майже 8000 перевезень для 410 осіб.

Раніше "Коментарі" розповіли про зарядні станції на паркінгах в Києві для власників електроавтомобілів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися