Озеро на Позняках небезпечно для киян

Озеро Гарячка є золовідвалом Дарницької ТЕЦ, де проходить екологічна перевірка

Водойми на київському масиві "Позняки" не перестають радувати киян та гостей столиці. Не так давно в одному з озер місцевий житель зловив піранью з людськими зубами. Тепер же інша водойма не на жарт стривожила екологів. На їхню думку, озеро становить небезпеку для здоров'я жителів прилеглих будинків. Таку думку озвучив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

У четвер, 6 липня, на озері Гарячка почали перевірку, яка є складовою комплексної перевірки Дарницької ТЕЦ. Екоінспектори роблять забори проб з озера для подальших лабораторних аналізів.

Варто відзначити, що екоінспекція зайнялася перевіркою Дарницької ТЕЦ ще в кінці липня. Триватиме вона до 14 серпня. Про результати стане відомо вже в кінці наступного тижня. Інспектори визначать реальну кількість викидів забруднюючих речовин з підприємства в навколишнє середовище.

Також після перевірки вирішать подальшу долю Дарницької ТЕЦ. Роботу підприємства навіть можуть призупинити до виправлення виявлених недоліків.

У Держекоінспекції відзначили, що Дарницький ТЕЦ була побудована в 1954 році, коли ще не було сучасних уявлень про екологічну безпеку. У той час навколо ТЕЦ була санітарна зона в 1,5 км шириною, а зараз впритул до озера Гарячка триває активне будівництво житлових комплексів і торгово-розважальних центрів.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Київраді прийняли рішення створити власну систему моніторингу, яка буде оцінювати рівень забруднення і вміст шкідливих речовин в повітрі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися