Полетіти з Києва тепер можна з цифровим паспортом

Для реєстрації на рейс аеропорт "Київ" став приймати електронний паспорт

Цифровізація, про яку останнім часом так наполегливо говорять в уряді, дійшла і до столичного аеропорту. Так, з 6 серпня замість паперового паспорта, при реєстрації, пасажирам достатньо пред'явити тільки цифровий паспорт. Про це повідомили в прес-службі аеропорту "Київ".

Для цього потрібно встановити у своєму смартфоні додаток "Дія", в якому можуть зберігатися електронні версії документів українських громадян. Ця послуга пропонується тільки на внутрішніх рейсах в межах України. Пасажири можуть пред'являти цифрову версію паспорта громадянина України або біометричний закордонний паспорт в смартфоні. Технічні можливості аеропорту дозволяють зчитування QR-коду на пункті контролю авіаційної безпеки.

Разом з тим пасажирам рекомендують все ж мати з собою і паперову версію документа, оскільки такий паспорт стане в пригоді в тих місцях, куди ще не дійшли нові технології та немає технічної можливості сканувати QR-код.

Тим часом портал "Коментарі" повідомляв, що авіаперевізник "Міжнародні авіалінії України" продовжує скорочувати свій план польотів. Так, в серпні керівництво компанії прийняло рішення скасувати кілька десятків рейсів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися