Кличко вшанував пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років

У день пам’яті жертв Голодомору українці традиційно запалюють свічку

Лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко вшанував пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ми вшановуємо пам‘ять жертв Голодоморів і політичних репресій. І запалюємо свічку, згадуючи про понад 10 мільйонів українців, закатованих Голодоморами. Це — трагедія нашого народу, яка досі болить. І ми маємо передавати  нашим дітям і внукам пам’ять про страшні сторінки нашої історії, які ніколи не повинні повторитися. Про нелюдські злочини радянської влади, що голодом намагалася зламати дух, придушити волю і гідність українців", — написав Кличко.

Він розповів історію своєї бабусі, яка пережила голод.

"Моє покоління дізнавалось про Голодомор від тих, хто пережив цей жах. Адже про цю трагедію тоді не писали в книжках та газетах. Не розповідали на радіо, не показували по телебаченню. У нашій родині голод пережила бабуся Євдокія Пилипівна. Коли вона розповідала мені малому про ті часи, я думав, що то моторошна легенда. А то була навіть не вся жахлива правда... Бабуся єдина вижила зі своїх семи братів і сестер. І одна з небагатьох у своєму рідному селі", — написав лідер "УДАРу".

Кличко зазначив, що у день пам’яті жертв Голодомору українці традиційно запалюють свічку.

"Сьогодні я запалю свічку на знак пам’яті про голодне дитинство моєї бабусі, про її вбитих радянським режимом братів і сестер. Вшановуючи пам’ять  про понад 10 мільйонів українців, закатованих голодом. Ми пам’ятаємо", — підсумував Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


я

28 листопада 2021, 11:23

бред, вот правда: https://www.youtube.com/watch?v=V5VOu3OhtzI

я

28 листопада 2021, 11:22

бред! вот правда: https://www.youtube.com/watch?v=V5VOu3OhtzI

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися