Віталій Кличко запалив свічку на Менорі, заввишки майже чотириповерховий будинок

Двотисячолітня єврейська традиція продовжується у столиці

Мер Києва долучився до ханукальних церемоній єврейської громади столиці.

Віталій Кличко разом з Меїром Стамблером, Головою ради Федерації європейських громад України, запалив другу свічку на символічній Менорі у центрі Києва. Разом з ним у церемонії брали участь представники інших єврейських громад, а також – радник з питань преси посольства США в Україні.

В Києві споруджено найбільше Ханукію України висотою 11 метрів. По одній свічці запалюватимуть з 28 листопада до 6 грудня 2021 р. Ханукія у столиці підтримує аналогічну традицію у інших великих містах світу: Парижа, Лондона, Нью-Йорка, де щороку проводять таку ж урочисту церемонію.

Мер столиці привітав усіх зі святом Хануки:

"Нехай світло ханукії дарує віруючим радість, добро та надію! Міцного здоров’я, добробуту та миру!"

Менора Хануки (Ханукія) – це світильник з вісьмома свічками, які євреї протягом восьми днів запалюють на честь "Свята вогнів". Свято символізує перемогу світла над пітьмою і з'явилось більше двох тисячоліть тому. Згідно з єврейськими переказами, у храмі сталось чудо: олії для храмового світильника, якого мало вистачити лише на один день, натомість вистачило на вісім. На честь цього євреї щороку запалюють восьмисвічкові менори на найвидніших місцях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

30 листопада 2021, 17:22

Кличко жЫдяра йобаный...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися