Суд закрив справу секретаря Чернігівської міськради Олександра Ломака через необґрунтованість звинувачень

Деснянський районний суд 1 грудня ухвалив рішення закрити справу стосовно секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломака у зв’язку з необґрунтованістю звинувачень.

Його звинувачували у тому, що у 2020 році, під час голосування за кандидатуру секретаря Чернігівської міськради, він не повідомив депутатів про можливий конфлікт інтересів та брав участь у таємному голосуванні.

"Прокурори просили покарати мене за правопорушення, яке, як вони вважали, пов’язане з корупцією, а саме – неповідомлення про наявність конфлікту інтересів під час обрання секретарем міської ради. Рік тому. На цю посаду мене висунув міський голова Владислав Атрошенко, маючи представницький мандат, я взяв участь у голосуванні. В чому тут порушення? Чому це питання виникло лише зараз, понад рік після голосування? Відповідь проста – це питання має розглядатися в політичній, а не в юридичній площині", – зазначив Олександр Ломако на своїй сторінці у Facebook.

Речник обласної прокуратури Валерій Литовченко повідомив, що подавати апеляцію вони не будуть.

Раніше повідомлялося, що адмінпротокол на Олександра Ломака склали співробітники управління стратегічних розслідувань у Чернігівській області департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. Перший раз суд повернув протокол через те, що в ньому йшлося про призначення секретаря Боярської міськради. Після подання виправленого протоколу суд призначив розгляд справи, проте закрив її через безпідставність звинувачень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися