У Києві через велосипедистів змінили рух на двох вулицях

Зміна руху пов'язана з виділенням смуги для велосипедистів

Київ все більше приділяє увагу велосипедистам. Так, портал "Коментарі" вже писав, що в столиці з'явиться нова веломагістраль, яка пройде вздовж Набережного шосе. Тепер же для любителів двоколісного транспорту обладнали окрему смугу руху. Про це повідомляє  "44.ua".

Згідно з інформацією КМДА, зміни в русі автомобілів торкнуться вулиць Бастіонній і Стрілецькій. На цих вулицях велосипедистам зробили смугу шириною 1,5 метра. Щоб звільнити вулицю від пробок в районі Ботанічного саду, в мерії вирішили облаштувати розворотне кільце і парковку на 44 місця.

"Зміни в організації дорожнього руху, 27 нових місць для паркування автомобілів і велосмуги з'явилися і на вул. Стрілецькій. Нова велосмуга поєднала вже існуючі велосмуги на вул. Ярославів Вал і Рейтарській. І тепер велосипедисти можуть безпечно розвернутися, щоб їхати у зворотному напрямку - в сторону Львівської площі. Зазначу, що зараз вже почалися роботи з облаштування наступної велосмуги - на вул. Олеся Гончара. Ця велосмуги також поєднується в єдину систему велоінфраструктури столиці ", - уточнив заступник голови КМДА густіла.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував матеріал про те, що президент Естонії Керсті Кальюлайд подарувала президенту України Володимиру Зеленському іменний велосипед . На ньому розміщена табличка з прізвищем українського гаранта, а поруч - прапори України та Естонії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися