У Києві відкриють Барнахус: що це і для чого потрібно

У Києві планують відкриття Барнахуса: вже підписано меморандум

Про те, що у Києві планується відкриття Барнахуса, повідомляється на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Меморандум про співпрацю, на основі якого у Києві і буде запроваджено модель Барнахуса, вже підписано Мариною Хондою (заступницею голови КМДА) та Муратом Шахіним (главою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)).

Для довідки зазначимо, що Барнахус є міждисциплінарним та міжустановним спеціалізованим центром для дітей, які спостерігали насильство та постраждали від нього. Тут із дітьми розмовляють, проводять медогляд, який необхідний у роботі суднової медицини, а також всебічно оцінюють. На основі отриманих співробітниками Барнахуса даних діти отримують всі необхідні терапевтичні послуги, які надаються відповідними спеціалістами.

Основною метою Барнахуса є створення дружніх умов у процесі правосуддя. Для цього в хід йде допомога психологів, юристів, соціальних працівників та медиків.

Марія Хонда, яка є заступником голови КМДА, пояснює, що Київ вирішив приєднатися до ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та створив Барнахус у місті, яке надалі має повні перспективи перетворитися на національну модель надання спеціалізованих послуг дітям. За статистикою з початку 2021 року в Києві 2917 дітей різного віку стали свідками насильства або були прямими його жертвами. Хонда також додала, що Барнахус є звичною практикою роботи з дітьми, які стали жертвами насильства в країнах Європи. Крім дружніх опитувань для дітей, перевагами такої моделі допомоги є передбачена психологічна, медична та юридична допомога постраждалим.

Мурат Шахін, який є Головою Представництва Фонду ЮНІСЕФ, також зазначає, що у ЮНІСЕФ вітається ініціатива київської влади щодо зміцнення співпраці та координації серед секторів та відомств із захисту дітей, які стали свідками чи жертвами насильства.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у Києві відкрився ще один притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися