Відновлення роботи навчальних закладів може спровокувати спалах COVID-19

Гуртожиткам і навчальним закладам рекомендують проводити тести на коронавірус

У Києві відновлення роботи навчальних закладів може спровокувати зростання кількості хворих коронавірусів. Про це редакції APnews розповів глава управління Госпродпотребслужби в Києві Олег Рубан.

За словами Рубана через те, що в столиці фіксуються в основному поодинокі випадки інфікування коронавірусом, ситуація вважається контрольованою. Однак коли запрацюють школи, ВНЗ і гуртожитки, очікується погіршення показників захворюваності не тільки на коронавірус, але і кишкову інфекцію і ГРВІ.

"Що стосується організованих колективів, то зазвичай на кінець серпня, у вересні-місяці з завершенням канікулярного періоду буде збільшуватися захворюваність на кишкові інфекції, гостру респіраторну вірусну інфекцію і в тому числі, кількість хворих коронавірусів буде збільшуватися. Це прогнозована ситуація. Тому, коронавірусна інфекція буде фіксуватися в тих організованих колективах, де не дотримуються профілактичних та протиепідемічні заходи. У "ТОПі", де очікується збільшення випадків - це гуртожитки та вищі навчальні заклади, а також школи та ліцеї ", - спрогнозував Рубан.

Також він зазначив, що гуртожиткам рекомендується проводити тести при поселенні. Зараз проводяться консультації щодо запобігання поширенню хвороби в навчальних закладах та гуртожитках.

"80% дітей-студентів - це носії даного захворювання і вони можуть передавати інфекцію своїм батькам і вчителям з групи ризику. Сьогодні Госпродпотребслужбой спільно з міською владою проводиться ретельна перевірка таких закладів, консультування адміністрації з метою недопущення поширення інфекції", - закінчив глава управління Госпродпотребслужби у Києві.

Раніше "Коментарі" розповіли, як будуть працювати школи з 1 вересня.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися