До 31 грудня всім київським лікарям виплатять премії до 10 тисяч гривень

Цього року до 31 грудня усі столичні медики, які працюють у міських лікарнях, отримають премії у розмірі 6-10 тисяч гривень із міського бюджету

Про премії для медичних працівників до 31 грудня повідомляється на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Варто вказати на важливий момент: на додаткову виплату можуть розраховувати лише медпрацівники установ, фінансування яких здійснюється коштом міського бюджету.

Також у розпорядженні уточнюється, що премія у 6 тисяч гривень буде видана молодшому медичному персоналу, 8 тисяч – медикам із незакінченою вищою освітою та 10 тисяч отримають лікарі.

Попри те, що згідно з медичною реформою сфера охорони здоров'я наразі фінансується державою, в умовах пандемії Віталій Кличко вирішив надати посильну фінансову допомогу цій сфері у Києві. Протягом двох років, які світ бореться із COVID-19, мер столиці виділив понад 1 мільярд гривень на заходи боротьби з коронавірусом та ще приблизно 2,2 мільярда гривень на додаткові виплати медичному персоналу та лікарям.

Гроші, виділені Кличком на потреби медицини у період пандемії, були вкладені у придбання медичного обладнання, оснащення лабораторій та інші потреби.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що за 2021 рік Віталій Кличко виділив 1,5 мільярда гривень на премії для освітян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися