Надбудови на дахах в Києві: чому не можна

Для добудови приміщень на даху будинку необхідна згода всіх мешканців

Багато жителів столиці задаються питанням: чи можна збільшити площу власного житла, якщо квартира розташована на останньому поверсі будинку. Деякі йдуть на самовільне будівництво і облаштовують додаткові "апартаменти" на дахах будинків. Ця ситуація потрапила в поле уваги заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальника управління адміністративних послуг Юрія Тація, який вирішив проінформувати про цю проблему на своїй сторінці в Facebook.

"На що тільки не йдуть кияни, щоб збільшити своє житло, - прилаштовують фасади до квартир, самовільно захоплюють частини горищ. Ці дії не є законними та не підлягають легалізації в Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

Те ж стосується і надбудов до квартир, які знаходяться на останньому поверсі", - повідомив Юрій Тацій.

Чиновник підкреслює, що легалізувати надбудову для окремої квартири не вийде, оскільки приміщення належить всьому будинку.

"Будь-які зміни в облаштуванні квартири вважаються реконструкцією, однак така дія можливо тільки в межах приміщення. Надбудова не є його частиною, а належить до будинку в цілому. Тому легалізувати надбудову можна тільки шляхом реконструкції цілої будівлі. Замовником будівництва надбудови може бути балансоутримувач будинку або об'єднання співвласників багатоквартирних будинків", - зазначив Юрій Тацій.

Для подібної реконструкції необхідна згода всіх мешканців будинку, уточнили в містобудівному департаменті КМДА.

Як повідомляв портал "Коментарі", в столиці хочуть заборонити будувати висотні комплекси в центрі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися