Повернути авто з штрафмайданчика: новий сервіс для киян

Нова послуга в мобільному додатку дозволить спростити отримання автомобіля з штрафмайданчика

Відомий факт, що повернути автомобіль з штрафмайданчика - завдання непросте. Черги, квитанції - все це супроводжувало водіїв, авто яких з яких-небудь причин відправили в штрафну зону. Тепер же для них ситуацію спростили. Новий сервіс дозволить водіям спростити неприємну ситуацію. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської державної адміністрації.

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури Валентина Осипова, новий сервіс дозволить на третину скоротити черги автомобілістів в пунктах видачі проштрафилися авто.

"Разом з Нацполіцією і Kyiv Smart City ми розробили та впровадили сервіс, який дозволить економити час водіїв і зменшить черги в пунктах видачі на 25-30%. Щоб скористатися сервісом, потрібно ввести дані автомобіля в додатку Kyiv Smart City. На основі цієї інформації буде створено електронну заяву на повернення авто. Водієві достатньо видрукувати заяву і йти відразу на штрафмайданчик до представника поліції, який там же сканує заяву і видасть автомобіль ", - заявив Осипов.

Чиновник також розповів, що потрібно робити водієві для повернення автомобіля. Для того, щоб скористатися новим сервісом в додатку Kyiv Smart City, потрібно перейти на вкладку "Міські сервіси" - "Сервіси водія" - "Евакуація" і ввести номер автомобіля. За його словами, там можна подивитися деталі евакуації, доказову базу з фотоматеріалами. "Після того, як буде надана вся необхідна інформація, створюється електронна заява. Якщо дані внесені до 18:00, воно буде підтверджено в той же день. Якщо після 18:00 - на наступний день, про що водій отримає повідомлення ", - зазначив він. Осипов заявив, що далі досить видрукувати заяву, підписати його і відправлятися відразу на штрафмайданчик. Показати документ працівнику поліції та отримати свій автомобіль за кілька хвилин.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві окружний адміністративний суд розглядає позов громадської організації "Український суспільно-правовий рух: Демократія через право". Організація просить визнати роботу евакуаторів протиправною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися