У Києві озвучили перші результати роботи "фантомного патруля"

З 26 січня київськими дорогами вже їздить "фантомний патруль": результати роботи

На дорогах Києва зараз працюють 4 автомобілі "фантомного патруля", які за добу зафіксували 990 перевищень швидкості з передачею інформації про порушення до центру автофіксації та з відповідною кількістю адміністративних постанов. Про це повідомив Антон Геращенко на своєму обліковому записі у Facebook.

Єдина відмінність "фантомних" автомобілів від патрульних - неможливість відрізнити їх від інших машин у потоці, оскільки номери на них цивільні та самі автомобілі від таких зовні не відрізняються. Також місцеперебування "фантомів" залишається у таємниці, щоб уникнути вирахування номерів і розповсюдження цієї інформації.

Геращенко зазначив, що головним завданням "фантомного патруля" є не поповнення скарбниці коштом штрафів водіям, а забезпечення безпеки для водіїв і пішоходів на українських дорогах. У 2021 році команда МВС у співпраці з командою Міністерства інфраструктури досягла разючого результату у процесі зниження рівня смертності у ДТП. За 2021 рік цей показник склав 8,7%, тобто, у порівнянні з 2020 роком, було збережено 303 людські життя. Геращенко також наголосив, що зупинятися на досягнутому все ще не можна.

Протягом 2022 року в Україні планується закупівля ще 30 автомобілів до складу "фантомного патруля", а у 2023 році - 50. Геращенко повідомляє, що такої кількості автомобілів буде цілком достатньо для того, щоб створити необхідні умови для несподіваного контролю швидкості на дорогах через використання напівавтоматизованої камери Truecam, яка знаходиться у кожному автомобілі "фантомного патруля".

Крім того, зараз перебуває у розробці законопроєкт, який передбачає зміну середньої швидкості автомобільного руху на деяких ділянках автомобільних магістралей.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Києві завершується будівництво траси Київ-Дніпро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася.

27 січня 2022, 17:03

Мразь поганая, еще имеет наглость врать в глаза что не является целью пополнения казны. Чтоб ты сдох паскуда из-за своего вранья. Когда же уже эти долбаные русские нагрянут в Киев чтобы эти мрази дрыстали в Польшу без оглядки. Может следующие украинцы врнать перестану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися