Влада Києва готова оплачувати киянам приватні дитячі садки

У КМДА запевняють, що місць в столичних дитсадках вистачить для всіх діточок з пропискою

Київська влада доповіла про готовність комунальних дитячих садів приймати всіх маленьких киян. Для всіх дітей, які мають київську прописку знайдуться місця в дитсадках. З такою заявою виступили в Київській міській державній адміністрації.

Також в.о. першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський заявив про готовність заохочувати приватні дошкільні заклади та доплачувати за кожну дитину по 3 тис. грн. у місяць.

"Ми готові забезпечити вже всіх зареєстрованих діточок-киян місцями у садках. Для цього ми суттєво оновили систему електронного запису дітей в комунальні установи дошкільної освіти "СЕЗ УДО". Сьогодні вона дає можливість отримати інформацію про наявність вільних місць і їх необхідності в певних мікрорайонах, спрогнозувати комплектування груп дітьми різного віку та своєчасно внести зміни в створення груп в садах. Наступний крок - надати можливість потрапити в садочки та всім іншим бажаючим, навіть не маючи міської прописки ", - заявив Мондрієвський.

За даними КМДА, в цьому році заповнюваність дитячих садків складає 75%, тобто пустує кожна четверте ліжко.

 Як повідомляв портал "Коментарі", столиця активно готується до нового навчального року. Попри те, що влада допускає дистанційне навчання через карантинних обмежень у зв'язку з епідемією коронавірусу, роботи по оновленню будівель вирішили продовжити. На цей момент до навчального року планують капітально відремонтувати 26 установ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися