Біля шкіл Києва встановлять півтисячі велопарковок

Загальна кількість паркувальних місць для велосипедистів перевищує 600

Київ все більше уваги приділяє велосипедистам. У столиці з'являється все більше велодоріжок. Тепер же для зручності школярів влада столиці вирішила облаштувати навчальні заклади відповідними паркінгами. До нового навчального року комунальники облаштовують велопарковки біля шкіл. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов, передає "Вечірній Київ".

"До початку навчального року завершимо встановлення велосипедних стійок біля столичних шкіл. На сьогодні 215 велостоянок встановлені на території 68 навчальних закладів. Роботи активно тривають і до 1 вересня ще 81 столична школа буде обладнана велосипедними стійками. Таким чином загальна кількість велостійок біля шкіл і гімназій збільшиться до 485", - зазначив Валентин Осипов.

Додамо, що велосипедні паркінги встановлюють не тільки біля шкіл. Паркувальні місця обладнують поблизу закладів культури, освіти, охорони здоров'я, об'єктів транспортної інфраструктури, в парках і скверах Києва. Загальна кількість таких місць для велосипедистів складе 678.

Як повідомляв портал "Коментарі", маршрут Всеукраїнського велопробігу, організатором якого виступило Міністерство у справах ветеранів, пройде через Київську область. Так, акція буде присвячена до Дня пам'яті захисників України. Учасники велопробігу ветеранів відвідають Київщину 21 серпня. У цей день велосипедисти прибудуть в село Гурівщина Києво-Святошинського району. Місцем їх зупинки стане меморіал, присвячений борцям за свободу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися