Для будівництва мосту «Хвиля» доставлять 300 т сталі з підприємства «Азовсталь»

Будівництво мосту «Хвиля» в столиці завершать до кінця 2022 року

У Києві повним ходом йде будівництво нового мосту "Хвиля", який з'єднає набережну та острів Оболонський. Для його будівництва відвантажать 300 тонн української сталі. Про це повідомляє прес-служба "Азовсталі".

"В Україні з'явиться ще один міст, і його можна назвати побратимом нашого, Запорізького мосту. Тому що при будівництві мосту "Хвиля", який розташовуватиметься на туристичному маршруті "Набережна – парк "Наталка" – о. Оболонський", також буде використано сталь Метінвесту. Компанія відвантажить 300 тонн гарячекатаного листового прокату марки S355NL товщиною 8–32 мм виробництва "Азовсталі", - йдеться у публікації.

"Азовсталь" повідомляє, що міст "Хвиля" планують завершити цього року.

"Міст буде повністю пішохідним із дотриманням зручностей для маломобільних груп населення. Його планують добудувати до середини 2022 року", - йдеться у заяві.

Раніше Віталій Кличко презентував проект мосту "Хвиля". 164-метровий міст розпочнеться в районі гольф-центру. Конструкція спиратиметься на чотири опори, дві з яких будуть розташовані в протоці. Кличко зазначив, що міст не заважатиме проходу маломірних суден у затоку "Оболонь". Автор проекту – архітектор Андрій Миргородський. Він також спроектував пішохідний міст над Володимирським узвозом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися