Отруєння безпритульних собак: як відреагували у поліції Києва

У Гідропарку отруїлися двоє безпритульних собак

9 лютого місцеві мешканці Києва, що проживають у районі зони відпочинку "Гідропарк" виявили труп безпритульного собаки та ще одну тварину у тяжкому стані. Зоозахисники відвезли собаку з симптомами отруєння до ветеринарної клініки. Відомо, що собаки, які постраждали від так званих догхантерів, що розкидають отруту на вулицях, були чиповані.

Також кияни звернулися до правоохоронців та повідомили про випадок отруєння тварин. Як повідомляють у пресслужбі Дніпровського управління поліції, за заявою жінки про трагедію на місце прибула слідчо-оперативна група. Поліціянти задокументували подію та вилучили труп загиблого собаки. Померлу тварину відправлять на ветеринарну експертизу для встановлення причин смерті.

Про стан іншого потерпілого собаки не повідомляється, він перебуває під наглядом ветеринарів.

За фактом дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України. Дії громадян, що розкидали отруту для безпритульних тварин, кваліфіковані як жорстоке поводження з тваринами.

Наразі поліціянти опитали свідків і місцевих мешканців. Слідчі встановлюють обставини події та хто може бути причетним до злочину проти тварин. Санкція статті 299 ККУ передбачає покарання для громадян у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Києві на дитячому майданчику виявили труп чоловіка. Відомо, що на вулиці Крушельницькій на дитячому майданчику місцеві жителі побачили тіло чоловіка, яке було без верхнього одягу та взуття. Навколо розкидали речі загиблого. На місці трагедії працювали медики та працівники правоохоронних органів. Причини й обставини загибелі чоловіка встановлюються.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися