У центрі Києва запрацювали автоматизовані супертуалети

Туалети встановили в центрі, в історичній частині Києва

Не так давно портал "Коментарі" публікував матеріал про те, що в Києві мають намір встановити 4 суперсучасних туалети, обладнаних за останнім словом техніки. І ось вони вже готові прийняти перших відвідувачів. Інформація про це розміщена на сайті Київської міської державної адміністрації.

Так, заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що в центрі, в історичній частині  Києва - на Європейській площі, на вул. Хрещатику, 1, 17 і 27 на вул. Прорізній, 3 і Володимирському проїзді, 15 - встановили шість автоматизованих громадських туалетів. Це сучасні комплекси з антивандальним захистом.

Відзначається, що на вигляд туалети нагадують колони - це зроблено для відповідності кабінок загальній архітектурі.

Автоматизовані туалети обладнані автоматичним відкриттям дверей, безконтактним сушінням рук, датчиком присутності відвідувача, кнопкою виклику допомоги тощо. Вартість користування туалетом - 5 гривень. Кошти спрямовуються на утримання туалетів.

Відзначимо, що всього в столиці працюють більше сотні громадських туалетів, які є комунальною власністю.

Як повідомляв портал "Коментарі", в японській столиці Токіо запустили проєкт, який повинен змінити уявлення людей про громадських туалетах. Для цього дизайнерська компанія встановила в двох парках міста прозорі туалети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися