За екологію: у Києві на утилізацію цього року здали набагато більше ялинок

У Києві майже вдвічі збільшили кількість пунктів прийому для утилізації ялинок

Цього року у Києві майже вдвічі збільшили кількість пунктів для утилізації ялинок. Так, кияни принесли на перероблення 8,5 тисяч новорічних дерев, що майже на третину більше, ніж у тому році.


Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" на сьогодні забезпечує збирання пластику, скла, паперу, небезпечних відходів (батарейок, ламп, термометрів), медичних препаратів, дрібної електроніки, а також сухої фракції, яка потім повторно сортується.


Встановлюючи ялинку, ви привносите до свого будинку трохи природи. Справжня чи штучна, вона створює теплу святкову атмосферу.


Але як тільки ви розгорнули подарунки, прибрали залишки та безпечно прибрали прикраси, ваша чудова експозиція миттєво перетворюється на відходи, зокрема, на один із найбільших шматків сміття, з яким вам доведеться мати справу протягом усього року. Те, як ми спільно розподіляємо вуглець, метал і пластик, що потрапляють у наші дерева, має справжнє значення для навколишнього середовища, яке насамперед забезпечило ці ресурси.


Різдвяні ялинки є одним із тих рідкісних випадків, коли найбільш екологічний метод утилізації може бути також найпростішим. Куди б ви не принесли ялинку, зніміть усі прикраси, вогники, мішуру, сітки, ангелів тощо, перш ніж викинути дерево. Ці об'єкти не сприятимуть зростанню садів і становлять небезпеку для тварин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися