Як покарали винуватця смертельної ДТП на проспекті Бандери

У Києві засудили водія за смертельну аварію в Оболонському районі

Суд виніс рішення щодо справи про смертельну аварію у столиці, що сталася восени в Оболонському районі. Про це повідомляють у пресслужбі міської прокуратури у Києві.

Тоді в результаті аварії помер 25-річний чоловік. Лікарі всю ніч боролися за його життя, однак на ранок він помер. Інший потерпілий отримав струс мозку та також лікувався у медзакладі.

Інцидент трапився 15 жовтня 2021 року на проспекті Степана Бандери. Водій вантажівки збив на пішохідному переході двох чоловіків і поїхав геть. Свідки викликали поліцію та "швидку". Поліціянтам вдалося наздогнати та затримати водія автомобіля марки MAN. Затриманому провели освідування на стан сп'яніння. Тоді прилад Драгер показав 2,68 проміле вмісту алкоголю у його крові.

Справу розглянув Оболонський районний суд. У судовому засіданні було доведено вину водія та визнано його винним у вчиненні правопорушення за частиною 3 статті 286-1, частиною 2, частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України (вчинення аварії зі смертельними наслідками).

Суддя виніс вирок водієві — позбавлення волі строком вісім років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк. Також з обвинуваченого буде стягнуто на користь потерпілого понад 500 тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди.

До набуття вироком суду законної сили обвинувачений буде перебувати в ізоляторі.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Броварському районі авто в'їхало у будівлю кав'ярні. У результаті постраждала працівниця закладу, її госпіталізовано. Як з'ясували поліціянти, за кермом авто марки "Mitsubishi Pajero Wagon" була 52-річна жінка. Водійка під час руху вулицею не впоралася з кермуванням.

Читайте также