У Києві пропонують перейменувати площу Льва Толстого на площу Данила Галицького

У столиці зареєстрували петицію в якій хочуть перейменувати площу Льва Толстого під приводом того, що письменник не має ніякого відношення до Києва

У київську мерію звернулися з ініціативою перейменувати площу Льва Толстого. Замість відомого російського письменника ініціатори хочуть бачити представника роду Романовичів великого галицько-волинського правителя Данила Галицького. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Київської міської ради.

"Час його правління - період найбільшого економічно-культурного піднесення та політичного посилення Галицько-Волинської держави. Зараз в Києві, столиці України, немає жодного топоніма в честь нашого національного героя Данила Галицького. Зате одна з центральних площ міста названа на честь письменника, що не має ніякого відношення до Києва ", - йдеться в петиції.

Петицію опублікували 21 серпня, на 23 вона зібрала 6 підписів. Ініціатори вважають, що російський письменник не має ніякого відношення до Києва і тому площа Льва Толстого потрібно перейменувати.

Нагадаємо, 14 червня 1879 роки Лев Миколайович Толстой приїжджав до Києва. "Київ дуже притягує мене", - зізнавався письменник. У столиці України жили його родичі - своячка Тетяна Кузьмінська і її чоловік Олександр.

Раніше "Коментарі" розповіли про ініціативу киян повернути сміттєпроводи в багатоповерхові будинки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися