Українці пам'ятають: у Києві відбудуться заходи, присвячені Дню Героїв Небесної Сотні

У 2022 році програма заходів на честь Дня Героїв Небесної Сотні буде особливо насиченою: що заплановано та як відбуватиметься святкування

Музеєм Національного музею Революції Гідності у співпраці з партнерами було підготовлено 11 виставкових проектів, у тому числі 3 міжнародних у 6 регіонах України.

За словами генерального директора Національного музею Революції Гідності Ігоря Пошивайла, програма до 20 лютого 2022 року буде дуже репрезентативною та потужною, розвінчає міф про те, що вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні та подій Революції Гідності стало неактуальним, а для українців зараз є безліч викликів. Він також додав, що від країни-агресора зараз виходять спроби окупації не лише території України, а й її пам'яті та історії. Незважаючи на це, українці все ще вдячні Небесній Сотні за досконалий подвиг боротьби за країну та самовідданість, виявлену у захисті її майбутнього.

Для всіх бажаючих буде можливість безкоштовно відвідати комплекс заходів, що складаються з екскурсій і більше дізнатися про Революцію Гідності, Небесну Сотні, її героїв.

Цього року в Україні буде запроваджено Церемоніал, який полягає у вшануванні Героїв, а також за традицією проходитимуть панахиди за Героями.

Так, 16 лютого 2022 року в Національному музеї Революції Гідності онлайн пройде Круглий стіл "Небесна сотня в пам'ятній парадигмі". Захід запланований на 16.00-17.30.

17 лютого о 14:00 відбудеться відкриття вуличної виставки під назвою "Євромайдан у Донецьку: історія боротьби за гідність". Захід пройде на Михайлівській площі у Києві.

Також у цей день заплановано презентацію фотоальбому проекту "Євромайдан у Донецьку: історія боротьби за гідність". Захід проходитиме в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану з 18:30 до 20:00.

18 лютого в Екуменічному храмі Архістратига Михайла та Українських Новомучеників проведуть панахиду за загиблими під час Революції Гідності. Час: з 10:00 до 11:00.

Цього ж дня на алеї Героїв Небесної Сотні біля мосту з 13:00 буде проведена презентація документальної виставки "Справи Майдану: на шляху до правосуддя та історії".

Ще один захід, який відбудеться 18 лютого – презентація нової серії роликів циклу "Характери Гідності" в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану з 17:00 до 18:30. З 17:00 до 20:00 заплановано проект "Роки війни та кохання" у кінотеатрі "Братислава".

Також з 20:00 до 21:00 за участю рідних Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності пройде хід пам'яті на шанування Небесної Сотні, що супроводжується покладанням квітів та запаленням лампадок у центрі Києва.

На 19 лютого 2022 року на 12:00-12:45 заплановано проведення кураторської екскурсії Олександра Комьяхова на вуличній виставці "Мальована історія Майдану", яка створена навколо монумента Незалежності за графічним романом Олександра Комьяхова "Папа".

З 13:00 до 15:00 того ж дня буде проведено екскурсійний тур "Місцями Революції Гідності" від Національного музею Революції Гідності.

Вже 20 лютого заплановано проведення державних протокольних заходів за участю управління держави та дипломатичних представництв. Серед заходів можна буде відвідати Меморіал Героїв Небесної Сотні та покласти квіти на алеї Героїв Небесної сотні. Заходи відбудуться з 8:00 до 10:00.

Також бажаючі можуть відвідати Церемоніал шанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності (20 лютого, 10:00-12:00) та переглянути презентацію інсталяції "Обірвана кулею мрія" на алеї Небесної Сотні (12:00-12:30). Цього дня також у Михайлівському Золотоверхому соборі проведуть панахиду за загиблими під час Революції Гідності (12:00-13:00) та подивитися міжнародний театральний проект-виставу "Майдан Інферно" (16:00-18:00, кіноконцертний зал Українського дому) .

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Києві у сквері Небесної Сотні розпочався капітальний ремонт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися