Скільки грошей киянам треба для щастя – опитування

Комусь достатньо для нормального проживання в столиці 15 000 грн

Видання "Великий Київ" провело опитування щодо того, скільки грошей необхідно киянам для щастя. Комусь достатньо для нормального проживання в столиці 15 000 грн, а комусь буде мало й 40 000 грн, однак більшість опитаних погоджуються: щастя не в грошах.

Водночас раніше в британські дослідження показали, що заробляти понад те, що нам потрібно, щоб задовольнити наші основні потреби та забезпечити себе "комфортними", було марним і навіть могло зробити нас менш щасливими. Але, на жаль, ті часи минули. Соціологи тепер зняли будь-які рожеві окуляри, щоб узгодити новий девіз: чим більше, тим краще.

У 2020 році дослідники проаналізували дані Управління національної статистики та індексу Happy Planet, щоб з’ясувати, скільки грошей знадобиться середньому британцю для щасливого життя. Відповідь: £33,864 або більше. І це "більше", що є ключовим. Дослідження, опубліковане в 2021 році Метью Кілінгсворта з Університету Пенсільванії, показує, що чим більше у нас грошей, тим ми щасливіші.

 

Це не лише філософія "жадібність – це добре": вона більше пов’язана зі станом світу та "нерівністю здоров’я", яку ми зараз відчуваємо в більшій частині цього. Заможніші люди, як правило, мають краще здоров’я, а краще здоров’я впливає на щастя. Багаті люди, які витрачають гроші на те, щоб купувати більше вільного часу та інвестувати в досвід, а не "речі", також можуть збільшити їхнє щастя.

Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

19 лютого 2022, 22:53

Заголовок и статью пишут разные люди?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися