З пляжів Києва прибрали сотні тонн водоростей

Для очищення Дніпра використовували унікальний комбайн

Співробітники комунальних служб за літо очистили від водоростей пляжі Києва. З початку купального сезону працівники комунального підприємства "Плесо" вивезли з місць відпочинку 270 тонн очерету та іншої рослинності. Про це повідомляє пресслужба Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Відзначається, що рослинне сміття прибирали за допомогою спецтехніки та машин-амфібій. Долучили також спеціалізований комбайн Aquamarine - він єдиний в Україні. За добу він може зібрати більше тонни водної рослинності.

"Багатофункціональні машини класу амфібія Mobitrac і Truxor здатні пересуватися по землі та воді. Завдяки унікальній конструкції гусеничної стрічки та низького тиску на грунт, машини можуть виконувати роботи на ділянках в природоохоронній зоні, не завдаючи шкоди поверхні", - йдеться в повідомленні.

Фахівці відзначають, що техніка, за допомогою якої очистили Дніпро і прибережні зони не шкодить корінню рослин, а лише очищає від рослинності воду. Машини не загрожують ні тваринам, ні птахам, ні рибам, тому, що роботи не проводяться в період гніздування птахів і нересту риби.

Як повідомляв портал "Коментарі", спека призвела до того, що купання на столичних пляжах стало небезпечним для здоров'я. Так, з усіх столичних пляжів, зелені прапорці, які є сигналом до дозволеного купання, залишилися тільки на трьох пляжах Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися