У Києві ремонтують каналізацію під Дніпром

Дюкерного переходи, розташовані під Дніпром, потребують оновлення

"Київводоканал" вирішив оновити міську каналізацію. Співробітники підприємства займуться реконструкцією дюкерних переходів - сталевих труб великого діаметра, які прокладені під Дніпром. Труби призначені для транспортування каналізаційних стоків з правобережної частини міста на Бортницьку станцію аерації. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Через наявність в стічних водах великої кількості піску і інших забруднень при транспортуванні стічних вод нижня частина (лоткова частина) трубопроводів швидко руйнується, тому зараз трубопроводи потребують реконструкції. Проєкт передбачено реконструкцію всієї системи дюкерних переходів - самопливних і напірних ниток, камер з запірно-регулюючої арматурою, пристрій автоматизованої системи фіксації можливих аварійних витоків. На даному етапі виконується реконструкція трьох дюкерів (2 самопливних та 1 напірний) ", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що під Дніпром прокладені сім труб діаметром 1400 мм. Чотири дюкера побудовані в 1966 році, два - в 1975 році і один - в 1989 році. Їх довжина коливається від 890 до 995 м.

Як повідомляв портал "Коментарі", очисний колектор річки Глибочиця визнали пам'яткою архітектури. Тепер цю ділянку каналізації стане охороняти держава.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися