В Ірпені продовжать евакуацію населення попри обстріли окупантів

Мирних мешканців вивезуть до Києва

В Ірпені сьогодні, 7 березня, продовжать евакуацію мирного населення до Києва попри обстріли російських окупантів. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, під час евакуації у неділю, 6 березня, російські окупанти розстріляли мирних мешканців, загинуло вісім людей. На очах мера Ірпені загинула родина — двоє маленьких дітей та двоє дорослих. Попри це Ірпінь тримає оборону та дає відсіч російським окупантам.

"Ірпінь воює. Ірпінь не здався. Частину Ірпеня дійсно захопили російські загарбники, але частина Ірпеня б'ється і не здає свої позиції. Це офіційна інформація", — наголосив мер Ірпені Олександр Маркушин.

Сьогодні, 7 березня, о 10:00 триватиме евакуація мешканців Ірпені автобусами від Романівки до Києва. "Друзі, нагадую, що сьогодні о 10:00 відбудеться чергова евакуація дітей, жінок та людей похилого віку з Ірпеня. Автобуси чекатимуть у Романівці і відвезуть людей до київського залізничного вокзалу", — повідомив мер Ірпені.

Українські військові героїчно дають відсіч російським окупантам, а Ірпінь, Гостомель та Буча сьогодні стають другим донецьким аеропортом, заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Він зазначив, що ці міста військам РФ надзвичайно важливо захопити.

"Ми відбиваємо їх. Постійно ведуться бої в місті. З обох сторін є загиблі та поранені, але ми їх тримаємо і не даємо підійти до Києва так, як цього хотів би супротивник ще п’ять днів тому", — наголосив очільник МВС України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти вбили мера Гостомелю Юрія Прилипка, коли той роздавав продукти та медикаменти мирним мешканцям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися