Під Броварами тривають бої, зруйновані храм та житлові будинки (ФОТО, ВІДЕО)

Ситуація у Броварському районі Київської області на 7 березня

Ніч у Броварах минула спокійно, усі комунальні підприємства працюють в посиленому режимі, а соціальні служби об’єднуються для максимального надання допомоги тим, хто її потребує. Про це повідомив мер міста Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

Про ситуацію у Броварському районі Київської області станом на ранок 7 березня розповів начальник районної військової адміністрації Павло Проскочило. За його словами, ніч з 6 на 7 березня у Броварському районі пройшла спокійно, проте у деяких громадах тривають бойові дії, від обстрілів російських окупантів зруйновано храм та приватні житлові будинки.

Територія Броварського району постійно перебуває під контролем Броварської районної військової адміністрації. Зафіксовано пересування ворожої техніки на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад.

У  трьох громадах Броварського району велися бойові дії:

Калитянська громада: у селах – Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки; Великодимерська громада: у селах – Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня;

Баришівська громада: у селах – Перемога, Рудницьке. Ситуація в даній частині району залишається напруженою. Артилерія ЗСУ вела активний і дієвий обстріл місць скупчення російських окупантів, змусивши їх відступити.

В селах Мокрець та Заворичі, Калитянської громади, відсутні зв'язок та електропостачання. Приймаються рішення про їх відновлення. В цих населених пунктах спостерігається активне пересування ворога. 6 березня з району бойових дій вдалося евакуювати 12 мирних жителів.

В с. Русанів, Великодимерської громади, є зруйновані приватні житлові будинки. На даний час вдалося відновити газопостачання. Електро- водопостачання, опалення та зв’язок поки відсутні.

Також відомо, що у суботу, 5 березня, шість ракет по населеному пункту Бобрик. Одна з них влучила в церкву, ще три снаряди прилетіли на вулицю Михайлівська та влучили в землю поряд з житловими будинками. Очевидці оприлюднили світлини наслідків обстрілу.

У с. Перемога, Баришівської громади, ведуться бої. Частково зруйновані місцевий храм та будинок священника. Продовжується евакуація всіх бажаючих мешканців. У с. Лукаші відсутнє водопостачання.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повному обсязі. Збоїв у роботі систем тепло – газо- водо- електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури не має. Випадки пошкодження житлових будинків відсутні. Магазини, аптеки, АЗС працюють у нормальному режимі, з урахуванням обмежень комендантського часу.

Ситуація у Березанській, Броварській міських, Згурівській, Калинівській, селищних та Зазимській сільській громадах, без змін, контрольована.

В Броварському районі постійно здійснюється патрулювання та охорона об’єктів критичної інфраструктури. Режим воєнного часу та умови комендантського часу забезпечуються належним чином. Здійснюється огляд будівель, доріг, природніх об’єктів на предмет наявності ворожих позначок або інших невідомих позначень.

У Броварах працює Єдиний гуманітарний штаб

Якщо ви маєте можливість допомогти продуктами харчування, ліками, засобами гігієни, телефонуйте за номерами:

097 351 02 07

098 227 84 42 ( з 9.00 до 16.00).

Приймають допомогу з 9.00 до 16.00!

Якщо ви потребуєте допомоги — телефонуйте волонтерам:

067-951-951-2;

063-772-52-32;

073-406-49-94;

093-700-75-69;

097-706-85-87

Телефонуйте з 9.00 до 21.00.

Чітко та швидко сформулюйте свої потреби, але враховуйте, що першочерговим завданням штабу є забезпечення багатодітних сімей, одиноких матерів, хворих, немічних, які не мають змоги самостійно пересуватися! У виключних випадках сформований пакет допомоги волонтери доставлять адресно.

Українські військові та спецпризначенці дають рішучу відсіч наступу російських окупантів у Броварському районі. Так, кілька бійців КОРД Київської області вступили в бій з військовими РФ у селі Заворичі, повідомили у Національній поліції України. Цей населений пункт розташований майже на кордоні з Чернігівською областю. У неділю, 6 березня, у Заворичах КОРД знищив два російських танки. Втрат серед особового складу поліції Київщини немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валентина

11 березня 2022, 01:27

Помогите выйти отуда моему Сыну Семиёи хотябы до Одессы буду благодарна очен

Z

9 березня 2022, 19:48

Сказочные долбоёбы. Сам хоть читаешь что пишешь.ваша псевдодемократия разваливается по кусочкам. И нечего народу голову забивать этим бредом. Ваша демократия вся на лжи и на крови... Украинский народ страдает из за таких якобы европейских и англосакских друзей. У вас реально нет совести.вас даже на тот свет не возьмут... Продажные....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися