З Ірпеня та усієї Київської області триває евакуація населення (ФОТО, ВІДЕО)

Актуальна інформація для тих, кому потрібна допомога

У Київській області триває евакуація цивільного населення за допомогою військових, рятувальників, поліцейських та представників влади. Про актуальну інформацію щодо допомоги мешканцям розповів голова Київської обласної держадміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Разом із очільником Ірпеня Олександром Маркушиним допомагаємо проводити евакуацію населення. В районі села Романівка люди невеликими групами переходять на контрольовану нами територію через підірваний міст. На цьому боці їх зустрічають автобуси, чергують лікарі та карети швидкої допомоги. Людей оперативно доправляють у безпечні місця", — повідомив Кулеба.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України, сьогодні, 8 березня, з Ірпені вдалося евакуювати до Києва майже три тисячі мирних мешканців. Мер Ірпеня Олександр Маркушин наголосив, що у середу, 9 березня, евакуація населення триватиме.

"Шановні мешканці Ірпеня! На сьогодні евакуацію в Романівці завершено. Завтра (9 березня) автобуси знову чекатимуть на вас з 10:00 до 15:00", — звернувся Ірпінський міський голова до населення міста.

Голова Київської облдержадміністрації Олексій Кулеба поінформував, що Київська обласна військова адміністрація працює над організацією процесу евакуації в усіх населених пунктах регіону. Проте російські окупанти порушують правила Міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріли цивільного населення, "зелених коридорів" та штучно створюють гуманітарну кризу в населених пунктах.

Мешканців Київської області закликають й надалі звертатися всіх, кому потрібна допомога, за телефоном: +380 (44) 363-07-34.

"Ми робимо усе можливе, аби якнайшвидше доправити допомогу до тих, хто опинився в ізоляції через дії окупанта! Нам потрібен режим тиші, аби врятувати людей. Ми реєструємо кожне звернення та адресу людей, яким потрібна допомога, в тому числі з міста Гостомель. Ми готові її надати, як тільки будуть створені безпечні умови, про що ми повідомимо через офіційні канали інформації", — запевнив голова Київської ОДА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Малець Виталина Валерьевна

9 березня 2022, 15:39

Малець Виталина Валерьевна,

Малець Виталина Валерьевна

9 березня 2022, 15:39

Помогите найти дочь,Малець Анастасию Алексеевну,2000 г .рождения,пгт Гостомель,улРекунова 1,т.0666531017,мой номер 0509281994

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися