Прощавай немита Росія: у Києві жінка порвала паспорт РФ (ВІДЕО)

Краще залишусь особою без громадянства, ніж буду росіянкою, наголосила мешканка столиці

У Києві громадянка Російської Федерації порвала свій паспорт через військове вторгнення російських окупантів на територію України. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передають "Коментарі".

"Громадянка Росії, Кудерська Наталія Євгенівна, яка живе у Києві другий тиждень у бомбосховищі, порвала свій паспорт зі словами – "Прощавай немита Росія, країна рабів, країна панів". Вона отримає громадянство України, як і інші росіяни, яким соромно та боляче за те, що робиться зараз у Росії, яка стала фашистською державою", — зазначив радник голови МВС України.

Геращенко оприлюднив відео, де жінка розповіла свою історію та окреслила свою позицію щодо війни РФ проти України.

"18-й день війни, яку Росія розв’язала проти України. 18 ночей я, донька й моя маленька онука ночуємо у бомбосховище у Києві. Я вважаю себе українкою, я вважаю себе киянкою. Я 30 років тут живу", — каже Наталія Кудерська.

Вона наголосила, що Україна для неї — рідна країна. "У 1941 році мій дідусь зустрів фашистських окупантів — напад фашистів на нашу країну у Чернівцях, на кордоні. Він був капітаном, начальником штабу у складі 96-ї стрілкової дивізії. Загинув за три місяці після початку війни… Тут похований мій дід, тут похована моя мама. Ми залишаємося у Києві — це наша громадянська позиція", — наголосила жінка.

Усе, її пов’язує з Росією, це паспорт громадянки РФ. Киянка вирішила його знищити та публічно порвала російський документ. "Мені цей документ не потрібен. Я краще залишусь особою без громадянства, ніж я буду росіянкою. Немає в мене більше цього документу. Я сьогодні його знищу. Прощавай немита Росія — країна рабів, країна панів. Слава Україні", — сказала Наталія Кудерська, порвавши паспорт громадянки РФ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися